Yrityslainaa yrittäjille

Siltarahan yrityslaina auttaa yrittäjiä hiljaisen sesongin aikana. Palvelemme ympäri vuoden talvisin ja kesäisin. Lainahakemuksen voi jättää aina verkkopalvelussamme ajasta ja paikasta riippumatta.
Lainanhakijamme ovat jättäneet hakemuksia investointeja varten, palkkaukseen liittyviin kustannuksiin, kassanhallintaan ja kasvuun sekä varaston täydennyksiin.

Tarkista millaisia lainavaihtoehtoja tarjoamme sinulle:

1000 € 300 000 €
Kuukausierä:
Kokonaismäärä:

Mikä on Yrityslaina?

Yrityslaina on nopea ja helppo ratkaisu yrityksen lyhytaikaiseen tai akuuttiin rahoitustarpeeseen.

Osakeyhtiöille:

Henkilöyhtiöille:

Kenelle?

Yrityslaina on tarkoitettu kaikille yrityksille, jotka ovat

Yrityksen rahoitustarpeet voivat olla moninaiset:

Miten?

Yrityslainaa voi hakea verkkopalvelussamme nopeasti ja vaivattomasti ilman paperitöitä.

Lainaa osakeyhtiölle ja henkilöyhtiöille

Yrityksen toimialasta ja koosta riippumatta yritystoimintaan kuuluvat kassavirran vaihteluiden aiheuttamat sekä myös luonteeltaan yllättävät taloudenpidon haasteet. Näissä tilanteissa Siltarahan Yrityslaina on nopea ja helppo ratkaisu yrityksen rahoitustarpeeseen. Yrityslaina on tarkoitettu luottokelpoisille suomalaisille osakeyhtiöille ja henkilöyhtiöille, joille on mistä tahansa syystä syntynyt tarve saada yritykselle lainaa tai taata yritykselle luonteeltaan akuutti yritysrahoitus.
Joustavuus on tärkeä elementti yritykselle lainaa hakiessa. Siltarahan tarjonta on erittäin kilpailukykyinen laina-ajan ja -summan, sekä hinnoittelun puolesta. Tarjoamme yritykselle lainaa ilman vakuuksia, laina-ajan vaihdellessa kuukaudesta jopa vuoteen. Tarjoamamme yrityslaina on myös käytettävissä kaikkiin yrityksesi tarpeisiin. Tarkista haluamasi lainan hinta ja kuukausierä täältä.

Katso videolta miten Siltarahan yrityslaina toimii

Laina osakeyhtiölle – Mitä on hyvä tietää?

Osakeyhtiö on tyypillisin yritysmuoto. Suomessa osakeyhtiön perustaminen on helppoa ja se on myös yrittäjän näkökulmasta turvallinen ratkaisu, sillä osakeyhtiössä osakkeenomistajat eivät vastaa osakeyhtiön lainoista ja veloista omalla omaisuudellaan.

Kuka voi hakea lainaa osakeyhtiölle?

Osakeyhtiön lainaa ei voi hakea kuka vaan, vaan pelkästään ne, joilla on siihen oikeus. Yleensä hallituksen jäsenillä on allekirjoitusoikeus ja sen lisäksi yhtiöjärjestyksessä saatetaan määritellä, että esimerkiksi lainahakemuksiin tarvitaan kahden allekirjoitusoikeudellisen hallituksen jäsenen allekirjoitus.

Kun osakeyhtiö hakee lainaa, on tärkeää että yrityksen yhtiöjärjestyksen ja kaupparekisterin tiedot ovat ajan tasalla. On mahdollista, että rahoittaja ei myönnä lainaa osakeyhtiölle, jos hakijalla ei ole valtuuksia lainan hakemiseen.

Jos kyseessä on pieni yritys, yrittäjä voi ainoana omistajana edustaa osakeyhtiötä ja tehdä päätöksiä esimerkiksi lainanhausta.

Milloin osakeyhtiön lainaa yleensä tarvitaan?

Osakeyhtiön lainan ja ulkopuolisen rahoituksen tarpeet ovat erilaisia. 

Mistä lainaa osakeyhtiölle?

Osakeyhtiö hakee lainaa usein eri lähteistä. Usein oma pankki toimii rahoittajana erilaisissa investointihankkeissa. Rahoitusta voi hakea esimerkiksi Business Finlandilta, ELY-keskukselta tai Finnveralta. Kätevä ja nopea tapa saada lainaa osakeyhtiölle on henkilötakauksella toimivat online-yrityslainat, jotka auttavat varsinkin akuutteihin ja tilapäisiin osakeyhtiön lainatarpeisiin. Lue lisää yrityksen rahoitusvaihtoehdoista.

Osakas tai omistaja lainaa osakeyhtiölle omista rahoistaan – mitä on hyvä ottaa huomioon?

Varsinkin pienissä yrityksissä yrittäjä saattaa joutua aina aika ajoin lainaamaan osakeyhtiölle rahaa yrityksen pyörittämiseen omasta pussistaan. On kuitenkin huomioitava, että jos laina on korotonta tai eroaa markkinaehdoista, se saatetaan katsoa sijoitukseksi. Kannattaa jutella kirjanpitäjän kanssa varsinkin jos summat ovat isompia. Pienissä yrityksissä ei tarvita velkakirjoja, mutta ne kannattaa merkitä kirjanpitoon lainaksi. 

Kirjanpidossa osakkaan tekemä rahasuoritus yhtiölle merkitään lähtökohtaisesti lainaksi, jos osakkeenomistaja ei ilmoita suorituksen olevan oman pääoman sijoitus.  

Lainat pitää toki maksaa takaisin ja yleensä tämä hoituu sitten kun yrityksellä on riittävästi kassassa rahaa. Jos firmalla taas menee heikommin ja lainan takaisinmaksu aiheuttaa sen kyvyttömyyden maksaa velkoja muille velkojille, saattaa yrittäjä syyllistyä velallisen epärehellisyyteen. Jos yrittäjä saa osakeyhtiön lainasta korkotuottoa, se tulkitaan osakkaan pääomatuloksi.

Onko yrittäjän palkkavelka laina osakeyhtiölle?

On tilanteita, jolloin yrittäjä ei pysty nostamaan omaa palkkaa pitääkseen osakeyhtiön tilillä riittävästi rahaa juokseviin kuluihin. Yrittäjä saattaa ajatella, että nostetaan palkkaa sitten kun kassassa on taas riittävästi varoja oman palkan maksamiseen. Yrittäjä käytännössä antaa siis lainaa osakeyhtiölle ilman korkoa silloin kun hän ei nosta palkkaa tekemästään työstä. 

Tällä on merkitystä ennakkopidätyksen ja sosiaaliturvamaksujen kannalta. Asia voi olla monimutkainen ja asiaa kannattaa käydä läpi kirjanpitäjän kanssa. 

Verottaja ohjeistaa näin: 

Jos yhtiö ei ole osoittanut olevansa maksukyvytön eikä palkkaa ole maksettu sen kuluksi kirjaamista seuraavanakaan vuonna, palkkasaatavat verotetaan osakkaan tulona sinä verovuonna, jona ne on kirjattu velaksi yhtiön kirjanpitoon.

Jos yhtiö kuitenkin osoittaa, että palkkavelka on maksettu tai se maksetaan viimeistään kuluksi kirjaamista seuraavana verovuonna, palkka verotetaan osakkaalla sen verovuoden tulona, jona palkka on maksettu.

Yrittäjän palkkavelka on siis käytännössä laina osakeyhtiölle, mutta osakeyhtiön ja yrittäjän verotus sekä muut maksut sisältävät monia seikkoja joihin kannattaa kiinnittää huomiota.

Laina osakeyhtiölle vs laina toiminimelle

Suurin ero toiminimiyrityksen, eli yksityisen liikkeenharjoittajan ja osakeyhtiön välillä on se, että osakeyhtiö on oma itsenäinen “oikeushenkilö”. Toisin sanoen toiminimiyrittäjä on itse henkilökohtaisesti vastuussa yrityksensä veloista omalla varallisuudellaan. Osakeyhtiössä puolestaan omistajat voivat pahimmassa tapauksessa menettää oman omistusosuutensa yrityksestä. Tämä siis kannattaa ottaa huomioon kun yritys ottaa lainaa ja ei mahdollisesti selviä lainan takaisinmaksusta. 

Mitä tietoja tarvitaan kun haet lainaa osakeyhtiölle?

Riippuen lainanmyöntäjästä, osakeyhtiön pitää huolehtia tietyistä asioista saadakseen lainaa. Viimeisimmät tilinpäätöstiedot ja ajanmukaiset tiedot kaupparekisterissä ovat ratkaisevassa roolissa kun lainanantaja punnitsee osakeyhtiön luottokelpoisuutta. 

Jos kyseessä on henkilötakaukseen perustuva osakeyhtiön laina, lainahakemuksen takaajien maksuhäiriömerkinnöillä voi olla merkitystä lainan myöntämiseen.

Hauskaa pääsiäistä!

Siltarahan väki toivottelee yrityslaina-asiakkailleen ja sijoittajilleen rauhaisaa pääsiäisen aikaa. Asiakaspalvelun puhelinlinjat avautuvat jälleen pääsiäisen jälkeen tiistaina klo 10.00. Lainahakemuksia pystytte…

Lue lisää

Bensa loppu

Oi maamme Suomi on jatkanut politisoituneita lakkoilujaan jo useita viikkoja, ja bensa uhkaa jo pian loppua huoltoasemilta. Suomalaiset, tunnolliset hamstraajat,…

Lue lisää

VismaSign -tunnistuksessa ongelmia

VismaSignissa on ilmennyt hitautta, joka koskettaa koko palvelua. Hitaus vaikuttaa niin kirjautumiseen Oma Siltaraha palveluun, kuin myös lainahakemusten jättämiseen sekä sopimusten allekirjoittamiseen. VismaSignin väki korjaa ongelmaa korkealla prioriteetilla. Pahoittelemme tilanteesta aiheutuvaa vaivaa. Päivitys 27.3.2024 -Paras aika…

Lue lisää